novosti / za medije

Peta objava poslana je 8. ožujka 2024. povodom Međunarodnog dana žena kojom se osnovne i srednje škole i zavodi za javno zdravstvo upućuju na dvije prezentacije s ove mrežne stranice za daljnju upotrebu: “Moje tijelo meni pripada: primjerena ponašanja, osobni prostor, primjereni dodir i primjerene riječi u školi” i “Primjerena ponašanja u našoj školi” radi provođenja preventivnih aktivnosti u sprječavanju nasilja.

*** !!! ***

Četvrta objava za medije poslana je 24. studenog 2023. godine povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama (25. studenog) na e-mail adrese 20 Policijskih uprava, 21 Županijskih službi i 94 Područnih ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad. U njoj se nalazi poveznica na kojoj su Upitnik za procjenu izloženosti nasilju od bliskog partnera (UPIN-BP) – u dvije inačice: „ispunjava Ž“ i „ispunjava M“, Priručnik za upotrebu UPIN-BP u pitanjima / odgovorima i slikama, verzija 1.0 i Excel predložak za izradu „profila zlostavljanja“ nakon primjene UPIN-BP.

*** !!! ***

Treća objava za medije poslana je 1. listopada 2023. godine povodom Međunarodnog dana nenasilja (2. listopada) na e-mail adrese 925 osnovnih i 436 srednjih škola prema registrima Ministarstva znanosti i obrazovanja, te svim medijima. U njoj je školama predstavljena mrežna stranica “ugasimo nasilje !!!” i prezentacija “Nasilje između vršnjaka: što je to i kako potražiti pomoć”, koja je prijevod i prilagodba prezentacije “Reach out” resursne baze „twinkl” – iz slobodnog pristupa.

*** !!! ***

Prva i druga objava za medije poslane su 27. travnja 2023. godine. U prvoj objavi medijima je predstavljena mrežna stranica “ugasimo nasilje !!!”. Druga objava medijima predstavila im je povodom Svjetskog dana sigurnosti i zaštite zdravlja na radu (28. travnja) i Međunarodnog praznika rada (1. svibnja) prijedlog “Protokola o postupanju u slučaju nasilja na radu”, usklađen s Konvencijom protiv nasilja i uznemiravanja (C190) Međunarodne organizacije rada iz 2019. godine. Istovjetna objava dostavljena je središnjicama sindikata, Vladi RH i Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj.

*** !!! ***

Dana 1. lipnja 2021. započeto je oblikovanje web-stranice “ugasimo nasilje !!!”. Od 1. travnja 2023. se medijskim sadržajima popunjava istoimeni FB-profil. Prema kartici “PITALICE ???” se pitanja nadležnim tijelima postavljaju povremeno.

*** !!! ***

Design a site like this with WordPress.com
Započnite